ANTIVIRUS PÅ MIN IPAD?

Skal jeg installere et antivirusprogram på min iPad?
Det korte svar er indtil videre: nej, det er ikke nødvendigt.

Apples styresystem til mobile enheder, iOS, er meget forskelligt fra Microsoft styresystemer, og apps (fra Apples App Store) er også meget forskellige fra programmer til Windows. Hver app, du henter I  Apple’s App Store er testet for malware og virus, inden de frigives. På selve iPad’en anvender Apple en såkaldt ” sandbox”- teknologi, som kort fortalt sørger for, at hver app kører isoleret fra de øvrige apps på iPad’en. Hvad der kører i sandboxen kan ikke slippe ud af sandboxen.

Teoretisk kan du selvfølgelig godt få  en virus, når du surfer på nettet med din iPad, men den vil få det svært, da det som hovedregel er en .exe fil, som ikke kan installeres i et Apple styresystem (iOS).

Så hvis du anvender sikrede trådløse netværk, når du er online, sørger for at holde din iPad opdateret med sidste nye iOS og opdaterer dine apps, så burde det indtil videre være sikkerhed nok.

 

5 thoughts on “ANTIVIRUS PÅ MIN IPAD?

  1. Ovenstående gælder selvfølgelig ikke, hvis iPad’en jailbreakes, dvs. åbnes for muligheder, Apple ikke giver adgang til, således at der kan installeres tredjepartsprogrammer på iPad’en.

  2. Jeg har lige fået en besked om at der var virus på min ipad. Der blev bedt om at jeg skulle downloade et program for at scanne og fejlsøge. Jeg trykkede download og scan. Derefter skulle jeg taste mobil og betale 150 kr til et Hollandsk firma, men her stoppede jeg. Har jeg mon alligevel fået virus på min ipad?

  3. Og hvordan ved jeg om det er tredjepart?
    Via wordfeud fik jeg en besked om, at jeg havde fået en virus, der kunne stjæle mine koder mv. Men det pågældende program virkede mærkeligt, hvorfor jeg valgte ikke at downloade det. Jeg tror de skrev at det var den troianske virus.

    • Det er desværre et ofte benyttet trick at lave reklamer der ligner virusadvarsler og så få folk til at downloade en rigtig virus som man tror beskytter mod den påståede trussel. Det er en god ide med skepsis – og hvis din iPad ikke er jailbreaket ville jeg ikke være nervøs.
      På PC og android telefoner vil jeg anbefale kun at benytte kendte antivirus programmer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s