Ting 1 – Twitter

twitter-bird-blue-on-whiteVelkommen til ting 1: Twitter. Du skal i bruge Twitter undervejs til at dele dine oplevelser med læringsforløbet, ligesom du brugte en blog sidste gang.

Twitter er et socialt netværk og en mikro-blogging tjeneste. Man skriver status beskeder som kendt fra facebook – men må højest bruge 140 tegn i en besked. Links bliver automatisk forkortet så de tæller 20 tegn, men også tegn i dit brugernavn tæller med hvis andre skal svare dig – Derfor er det en god ide at have et kort brugernavn.

På trods af de begrænsede antal tegn handler Twitter først og fremmest om samtale. Der bliver delt nyheder, artikler, billeder og ikke mindst holdninger og det er nemt og hurtigt at give og få feedback fra andre.
Du kan følge hvem du vil og der er en god svar-kultur som gør du kan forvente svar fra de fleste brugere (Måske ikke lige Barack Obama og Justin Bieber – men mindre kan også gøre det)

Når nogen skriver til dig eller nævner dig kaldes den en “Mention” og ser sådan her ud @ditbrugernavn fx @23mobileting – Mentions bruges til samtale og til at citere dig eller til at henvise til en kilde. Det er en god ide at skrive hvem man har oplysning fra fx “Guldborgsund-bibliotekerne – Mere end du tror via @guldborgsundbib.

Et hashtag har symbolet # og er et emneord der knytter tweets sammen. Det bruges fx til konferencer så alle tweets fra konferencen samles på dette hashtag. Det giver en ekstra mulighed for debat og videndeling. Guldborgsund-bibliotekernes hashtag er #gbsbib og vi har også et hashtag tilknyttet dette projekt nemlig #23mobileting
Der er også ofte hashtags til TV programmer fx #vildmeddans

Twitter har fået en del medieopmærksomhed fordi flere store nyheder har været tilgængelige via Twitter før de traditionelle medier.

Ugens opgave: Følg vejledningen og opret en twitterprofil. Download den officielle Twitter app og send et tweet med hashtag #23mobileting. Følg også projektets Twitter konto @23mobileting og bibliotekets Twitter Konto @guldborgsundbib

Vi samler en liste med jeres Twitter adresser HER så i let kan finde hinanden.

Nyttige links:
Leoparddrengens (@leoparddrengen) Twitter guide:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s